Så har den utsedda interimsstyrelsen kommit igång med sitt arbete. Arbetet har delats upp på tre huvudområden: föreningsbildande och formalia, marknadsföring/medlemsvärvning och projektering.

Föreningsbildande och formalia är allt det vi behöver göra för att sätta den ekonomiska föreningen på fötter: ansöka om bildandet hos Bolagsverket, upprätta en relation till en bank, upprätta medlemsregister och registrera och administrera alla som sökt och söker medlemskap.

Marknadsföring/medlemsvärvning är att jobba för att så många hushåll som möjligt av de i det tilldelade området ansluter sig. Allt för att nätet skall bli så bra och heltäckande som möjligt samtidigt som kostnaden per anslutning reduceras.

Slutligen området Projektering som kommer att påbörja projekteringen av nätet inom kort och allt eftersom fler ansluter sig så kompletteras nätkartorna. När det sedan i början av mars är dags att lämna in ansökan för bidrag till Länsstyrelsen så har vi en ganska god uppfattning om hur nätet kommer att se ut samt kostnaden för att bygga det.

Vi kommer löpande att lägga ut uppdateringar om arbetsläget här på denna sidan. När det blir dags för föreningsstämman kommer också en formell kallelse via mejlen till alla föreningens medlemmar.

Vill du vara med och jobba för att vi skall få fibernät till byarna, hör av dig med ett mejl till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. .

Vi är bara i början av ett stort spännande projekt!