Hej fibervänner,

Söndagen den 7 maj var en skara om knappt 40 personer samlade till stämman i Stensöden Net. Stämmoförhandlingarna innehöll inga större överraskningar och den sittande styrelsen fick både ansvarsfrihet för det gångna verksamhetsåret och ett förnyat mandat att fortsätta. Önskar du kopia på stämmoprotokollet så skicka ett mejl till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Efter den formella delen av stämman så informerade Övik Energi om projektläget och Telia informerade om det tjänsteutbud som de kommer att erbjuda i nätet. Ang tjänsterna så finns all information på Övik Energis hemsida.

Övik Energi informerade om följande:

Bindningstiden för anslutningsavtalen har ändrats till 36 månader (var 60 månader).

Serviceavtalen för tjänstefördelaren har utgått eftersom Övik Energi kommer att äga tjänstefördelaren (tidigare var du själv ägare till tjänstefördelaren).

Har du tecknat dig för två (eller fler) anslutningar till samma fastighetsbeteckning, så betalar du fullt pris för den första anslutningen och endast 7 500kr för varje ytterligare anslutning (tidigare betalade du full anslutningsavgift för samtliga)

Summa summarum – en hel rad med ändringar till fördel för oss abonnenter. Alla ändringarna utom den sista sker av sig själv, du behöver inte göra något utan ovanstående villkor gäller för de avtal som tecknats redan. För den sista ändringen (två eller flera anslutningar på samma fastighetsbeteckning) behöver anslutningsavtalet skrivas om och för det fallet det gäller dig, ta kontakt med Lilian Stenlund Johansson på Övik Energi så hjälper hon dig. Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Den 7:e och 8:e juni mellan kl 16-19 kan du kvittera ut din anslutningsbox, tjänstefördelar och monteringsanvisning på parkeringen vid Stensödens bygdegård. Om du inte kan hämta grejerna där o då, får du hämta dem vid Övik Energis förråd på Treetexvägen 1. Målsättningen skall dock vara att så många som möjligt hämtar sina delar vid bygdegården.

Nedgrävningen av slangen över den egna tomten skall vara avklarat senast den 31 juli. Inblåsning av fiber till respektive abonnent kommer att påbörjas i mitten av augusti och därefter kommer nätet successivt att driftsättas. Har du inte hämtat ut slang och markeringsband, ta kontakt med din byvärd så kan denne anvisa var du kan hämta.

Planen är att hela nätet skall vara driftsatt till slutet på november.

 Det börjar alltså bli dags att se över de internet avtal man har idag och dess uppsägningstider. Har man Telia som leverantör och avser att välja Telia i fibernätet så finns förutsättningar för en smidig övergång. Har man annan operatör idag och/eller avser välja annan tjänsteleverantör så får man göra lite mer jobb själv. Var och en bör fundera över vilket utbud som passar ens behov bäst – det finns olika alternativ, var och ett med sina fördelar.

Nu tar vi och gör nätet  färdigt så vi får börja surfa med riktig hastighet! J

 

//Styrelsen